The Elder Scrolls Online: ezúttal plagizálással sikerült lejáratnia magát a Bethesdának

2019. május 11.
5.3241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Folytatódik a Bethesda blama-maratonja, merthogy nem voltak elegek a Fallout 76 sorozatos fiaskói, illetve azok az esetek, amikor felbőszítették a játékaik rajongóit, most ismét sikerült lejáratniuk magukat.

Hamarosan érkezik ugyebár a The Elder Scrolls Online-ba az Elsewyr névre hallgató expanzió, ennek reklámozása érdekében pedig ugyanezzel a névvel útjára bocsátott a stúdió egy társasjátékot. Igen ám, viszont a táblajáték premierje után pár órával már meg is vádolták plagizálással a Bethesdát, merthogy gyakorlatilag egy az egyben lemásoltak a Dungeons & Dragons tematikájú The Black Road társasjátékot.



A hasonlóságok gyakorlatilag szemet szúrnak: a karakternevek megegyeznek sok esetben, a tárgylista is szinte ugyanaz, szóval mindössze néhány kifejezés átírásával tették közzé a táblajátékot. Természetesen a The Black Road alkotói is kifejezték ennek kapcsán csalódottságukat, mire a The Elder Scrolls Online hivatalos Twitter-csatornáján érkezett egy reakció, hogy ideiglenesen visszavonják a társasjáték forgalmazását, amíg kivizsgálják az ügyet.


6 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 4 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

petrovicsz

5 éve, 4 hónapja és 11 napja

Nem értem, mi szükségük erre... wtf smiley Vagy csak megbíztak valakit a játék kifejlesztésével és az lopott, bár az sem jobb... wtf smiley

válasz erre

WickedSick

5 éve, 4 hónapja és 11 napja

5t3v3nk3 írta:
Jöttem korrigálni mert alapjaiban van egy súlyos félreértés a cikkfordításban.

A Tabletop RPG az nem társasjáték, vagyis .. hát az mert többen kellenek hozzá, de nem táblás társasjáték, azaz nem boardgame.

A tabletop rpg, az na jó öreg old school papíros ceruzás mesélős dolog. Mint a Dungeons& Dragons. Vagy a Shadowrun. Olyan mint amit a Stranger thingsben is játszanak a kis csávók.

A cikk szempontjából lényegtelen, de geekség szempontjából jelentős a különbség a RPG boardgame(ilyen is van) és a Tabletop RPG között..
Szóval ezt inkább Asztali rpg-nek vagy Asztali szerepjátéknak kellene fordítani.

mosolygó smiley
Nincs itt félreértés, én is jó ideje benne vagyok ebben a közegben, és bár alapvetően valóban a "táblajáték" kifejezés a leginkább ráillő, viszont (szinte) minden társaságban elfogadott a társasjáték megnevezés is, merthogy fogalmi szinten illik a tabletopra, és előszeretettel is hivatkoznak rá így. mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

5 éve, 4 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

VaPe

5 éve, 4 hónapja és 11 napja

Majd kimagyarázzák... Ahhoz értenek. röhögő smiley

válasz erre

Hentes

5 éve, 4 hónapja és 11 napja

Az szép. wtf smiley Miből tartott volna mondjuk valamennyi licenszdíjat fizetni és kész...?

válasz erre
The Elder Scrolls Online
5.999 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja