SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated teszt

2020. június 25.
76.8301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
iPet profilja, adatai
iPet
SpongyaBob Kockanadrágról szerintem még azok is hallottak, akik az elmúlt uszkve húsz esztendőt egy kő alatt töltötték. Tudjátok, ő az a meglehetősen furán beszélő szivacs, aki Bikinifenéken tengeti napjait nagy haverjaival, Patrikkal, Tunyacsáppal, Csigusszal (aki ahhoz képest, hogy egy tengeri csiga, macskaként viselkedik). Meg persze ott van Rák úr,a Rozsdás Rákolló tulajdonosa, ahol kicsi hősünk dolgozik.
Advertisement


Szóval ők keverednek mindenféle lehetetlen kalandba. Felsorolni is durva, hogy mennyi díjat zsebelt be Spongya, engedelmetekkel ettől el is tekintenék. Annyit viszont megjegyeznék, hogy nekem finoman szólva sem tartozik a kedvenc rajzfilmes szereplőim közé.

Sőt, még odáig is elmerészkednék, hogy a Top 200-as listámon sincsen rajta. Valamiért a víz lever, amikor meghallom a hangját/meglátom Bikinifenék városát. Természetesen a karma nem kímél engem sem, így Marco rám osztotta a fantasztikusan hangzatos nevű, SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated című játék tesztelését.

Egész csecse a belváros

Egész csecse a belváros


Mivel azt sem tudtam hogy eszik-e vagy isszák anyagunkat, ezért nyilvánvalóan rágugliztam. Ez már csak azért is meglepően okos dolog volt tőlem, mert (mint azt már gondolom kitaláltátok), a Rehydrated szó azt engedi sejtetni, hogy itt valamiféle újrakeveréssel van dolgunk. Ez így is van: hosszú nevű tesztalanyunk eredetije 2003 év végén jelent meg szinte minden kurrens gépre, amibe a GameBoy Advance is beletartozott. Szóval, ha innen nézzük, akkor tulajdonképpen érthető a döntés.

Már így rögtön a teszt legelején szögezzünk le valamit. Ez a stuff kifejezetten gyerekeknek készült, tehát a végső pontszámot is ilyen szemüvegen át vizsgáljátok. Persze gyermeki lelkületű felnőttek is elbohóckodhatnak vele, ugyanakkor nem nagyon hiszem, hogy a 10-12 évesnél idősebb korosztály ingerküszöbét átlépi. Ami amúgy kicsit baj, mert meglepően cuki lett a játék.

A sztori arról szól, hogy Plankton, a gonosz plankton Bikinifenék elpusztítására törekszik. Ehhez megalkotja a Duplicatotron 3000 gépet, ami robotokat köpköd ki magából. Igen ám, de a szerencsétlenségére rossz kart húzott meg a folyamat elindításakor, így a mikrobik tulajdonképpen mindent csinálnak, csak nem engedelmeskednek neki.

Nahát, mennyi zöld a víz alatt

Nahát, mennyi zöld a víz alatt


Így tehát hőseinkre hárul a feladat, hogy rendet tegyenek először saját portájuk körül, majd a várost is megmentsék a biztos pusztulástól. Aki megvásárolta ezt a játékot, nyilvánvalóan nem a mélyreható sztori miatt tette meg, ennek ellenére rendben leszünk ezen a téren: felvonul tulajdonképen az összes főbb szereplő, eredeti (angol) hangján szólal meg mindenki, szóval nagyjából olyan, mintha egy epizódot néznék ebből a remekműből.

Műfaját tekintve egy vérbeli platform játékkal lesz dolgunk, hasonlóan mondjuk a Jak&Daxterhez, vagy inkább az újabb Mario cuccokhoz. Alapvetően nincs túlbonyolítva a dolog. Adott egy pálya, ahol meg kell szereznünk minél több arany spatulát. Ezek vagy el lesznek rejtve, vagy valamilyen különlegesebb feladatokhoz kötöttek, de sokszor bizony a szakaszok végi főellenfelek dobnak ilyet.

Ezek arra lesznek jók, hogy meg tudjuk nyitni újabb pályákat a központi hub-ból. Gyűjtögethetünk amúgy egy kazalnyi dolgot: Patrik elveszett zoknijaitól kezdve különféle színes mütyűrökön át pályafüggő specifikus tárgyakat. Ezek mind azt a célt szolgálják, hogy minél több fakanalunk vagy mink legyen egy-egy szakasz végeztével.

Spongya, a turista

Spongya, a turista


Finoman szólva sincs túlbonyolítva a játékmenet. A gyűjtögetés mellett tudunk harcolni, csomót ugrabugrálni, valamint szereplők között váltogatni. Ez talán az egyetlen kreatívabb megoldás: Spongya, Patrik valamint Sandy fölött vehetjük át az irányítást, amire sok esetben szükségünk is lesz, mert eltérő képességekkel rendelkeznek. Főhősünk hihetetlen nagyot képes ugrani, valamint bizonyos helyzetekben fel tud venni labda formát. A rózsaszín tengeri csillag a legerősebb a trióból, így vele távolra dobálhatunk ládákat, valamint jégkockák segítségével ideiglenesen befagyaszthatunk tavakat.

A texasi mókus a lasszóját használva képes "repülni", legalábbis jóval nagyobb távolságokat megtenni a másik kettőnél. Szóval ezeket kombinálva kell előre haladnunk. Amikor harcról meg ellenfelekről beszélek, nyilván ne vegétek vérkomolyan, mert finoman szólva sem brutális az anyag. Az egyetlen nehezítés az az életerőként szolgáló alsógatya gyűjtemény.

Ha elfogy mindegyik, akkor a viszonylag távol lévő checkpointok egyikére dob vissza minket a cucc. Oké, nem egy die-hard dolog, de azért mégis jobb megoldás, mint amit a Legók alkalmaznak. Maguk a szakaszok egyébként több részből állnak és korrekt időt el tudunk tölteni bennük, ha nagyon fel akarunk fedezni mindent.

Láva a víz alatt

Láva a víz alatt


Ejtsünk pár szót a külcsínről, hiszen egy majdnem 20 éves alkotással van dolgunk. Ha így vizsgáljuk, akkor a fejlesztők egészen jó munkát végeztek. A szemnek nagyon kellemes színpalettát használva látunk mesehű dolgokat. Természetesen minden úgy fest, ahogy azt a különféle csatornákon megszoktuk. Egy gyermek szemének pont megfelelő, mert azért normálisan vannak kidolgozva a karakterek, jópofa a bejárható terület, meg nyilván süt belőle az a debil báj, amit megszoktunk.

Ha viszont úgy kezdjük el nézegetni, mint egy új játék 2020-ban, akkor már nyilván nem ennyire frankó az összkép. Fogalmazzunk úgy, hogy láttam már ennél szebb mobil címet is és akkor talán nem bántom olyan nagyon. Technikailag legalább rendben leszünk, nem fagyogat, nincs FPS drop se semmi egyéb komolyabb, játékmenetet befolyásoló tényező.

A hangok cukik, a zene viszont rettenetes, de cserébe legalább monoton. Meglepő módon akad egy multiplayer mód is, viszont ezt sajnos nem tudtam kipróbálni szerverprobléma miatt, de gondolom azért nem egy nagy etwas. Ahogy a pontszámot látjátok, felmerülhet a kérdés, hogy akkor ez most tényleg ennyire jó lett?

Na, majd adok én ennek a medúzának mindjárt olyan 220-at

Na, majd adok én ennek a medúzának mindjárt olyan 220-at


Ha mondjuk gyermekeinknek szánjuk, akik kedvelik a szivacslegény kalandjait, akkor a válaszom igen, ilyen jól sikerült. Ha viszont magunknak keresnénk valami habkönnyű darabot, amivel lüthetjük az időt mondjuk a Last of Us után és a Tsushima előtt, akkor azért egészen nyugodtan vonjunk le akár több pontos is belőle, mert tényleg a kisebb korosztályt célozták meg ezzel.

Ennek ellenére azért örülök, hogy valami ilyesmi is átfutott a kezeim között, de elég is volt belőle. Bár ugye én már elmúltam tíz éves, szóval a bennem lakó vénember beszél csak.

SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated / Tesztplatform: PlayStation 4

jó lesz ez!
  • Stílus: Akció
  • Megjelenés: 2020. június 23.
  • Ár: 7.899 Ft-tól
  • Multiplayer: van
  • Ahhoz képest, hogy az eredeti kiadás majd 20 éves, korrekt átdolgozás
  • A gyerekek imádni fogják
  • Csak és kizárólag a gyerekek fogják imádni
  • Monoton zenék
  • Nem túl összetett
  • Hang
    7
  • Grafika
    7
  • Játszhatóság
    7
  • Hangulat
    7
7
6 hozzászólás

petrovicsz

4 éve, 17 napja

Imádtam a sorozatot, ennyiért kell. röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 17 napja

Ahhoz képest hogy az alap milyen régi, elég jól sikerült felhúzni.

válasz erre

muki

4 éve, 18 napja

Gyerekkoromban volt egy időszak hogy nagyon szerettem, siettem haza a suliból hogy lássam az új részt. röhögő smiley Nekem bejövős lesz végül, pedig azt hittem hogy nem lesz az. mosolygó smiley

válasz erre

Patrik94

4 éve, 18 napja

Elég jó pontot kapott és nem is drága. Szerintem ennyiért jó játék lehet még ez is.

válasz erre

VaPe

4 éve, 18 napja

Egy cseppet megkésve érkezett ez a játék, úgy gondolom. Mint a készülgető Harry Potter játékok is...

válasz erre

Mordorer

4 éve, 18 napja

Kár hogy nem lett kicsit merészebb ez a játék. Akkor sokkal több játékost megfogna.

válasz erre
SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated
7.899 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja